Eikstraat 11

Oldenzaal

€ 218.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

We maken een sprong terug in de tijd, gaan ruim 90 jaar geschiedenis beleven en komen uit in 2020. Dit is jouw moment, hier zetten wij een stip, nu is het aan jou om deze unieke kans te pakken en de timeline verder te vullen!

Op het oude stratenplan van Oldenzaal uit 1924 is te lezen bij deze plek: ‘beschikbaar bouwterrein van de Algemeene Armstaat’, het woord Algemeene zal waarschijnlijk een verwijzing zijn naar ter algemeen nut en de term Armstaat? Vermoedelijk doelen op het feit dat deze woningen destijds niet voor de rijken werden gebouwd, maar voor de arbeiders. Dit is zo’n typische arbeiderswoning in een arbeiderswijk welke werden gerealiseerd rondom de fabrieken gelieerd aan de textielindustrie en ook Oldenzaal was rond de jaren ’30, de bouwperiode van dit huis, zo’n florerende stad!

Vervolgens heeft het natuurlijk van alles doorstaan, zo hebben de vele bewoners van dit huis er met hart en ziel in geklust om het het comfort anno nu te geven, is er ruimte aangebouwd waardoor we zowaar over een woonkeuken kunnen vertellen en is er bovenal ook volop genoten van de locatie. Ja, dit is zo’n centrumspot waar je binnen 5 minuten op de Groote Markt kan staan, maar ook juist dé plek waar de tuin dit doet vergeten dat dit echt zo dichtbij is. Heel veel privacy en een ongekende diepte maken het bijzonder. Dit laatste krijgt nog eens de overtreffende trap wanneer je rondkijkt en verschillende iconische bouwwerken van Oldenzaal vanaf hier waarneemt!

Eigenlijk heb je dus straks dat steeds vernieuwde huis, maar dan wel bomvol historie en met die charmante uitstraling die bij het oorspronkelijke bouwjaar past!

We starten bij de voorgevel:
Opvallen doet ‘ie, typisch de jaren ‘30, wij houden ervan! En zie hoe fris hij oogt met kunststof kozijnen (met houtnerf), dus hier geen reservering voor schilderkosten.
Kijk nog even naar die hoge ramen, misschien weet je dan al genoeg, maar bij deze: yes, we hebben hier gave hoge plafonds beneden.

We gaan naar binnen:
Indrukwekkend, dit gevoel beleef je overal en ervaar je maximaal in de woonkamer, waar die grote hoekbank in past en van waaruit, de verrassing van deze bouwperiode, de kelder toegankelijk is. Onze favoriet: de leefkeuken met plek voor zo’n grote eettafel. Ja, dit gaat lukken, kijk maar, dat hebben de huidige bewoners al gecheckt!
Wat je verder moet weten van beneden:
• Hier tref je ook de badkamer, functioneel ingericht en ingedeeld en soms best handig, want na het sporten spring je gelijk onder de douche.
• Je kunt achterom binnenlopen en komt dan uit in de achterbouw, een portaal met was-, berg- en toiletruimte.
• De keuken is subliem, moderne kleuren, goede materialen en apparatuur, kortom niks meer aan doen.
• Vanaf de eettafel loop je via de tuindeuren zo de tuin in, dit is zo’n typische stadstuin wanneer je kunt vaststellen dat je de beeldbepalende panden Oldenzaal kunt, maar niet wanneer je kijkt naar die uitzonderlijke diepte, hij volop privacy biedt en bovenal zorgt dat je geen zonnestraal hoeft te missen. Voor lange zomeravonden is de veranda een aanrader!

Op naar boven:
Met de hoogte is dit even doorstappen, maar dan brengen we je ook naar maar liefst 3 slaapkamers. Zo heb je straks zelf een heuse masterbedroom en perfecte plek voor logees en kids of misschien wel die gedroomde enorme inloopkast/-kamer.
Voor je verzamelwoede hebben we trouwens een oplossing, de grote vliering maakt dat je geen afscheid hoeft te nemen van spulletjes, maar ze allemaal kunt stallen op deze zolder.

Buiten:
• Fietsen geef je een plekje in de schuur en misschien heb je ze niet veel nodig, want vanaf hier kun je eigenlijk alles lopend af! Wandelend naar de festiviteiten in de binnenstad of het station, hoe fijn klinkt dat!
• In deze tuin staat genieten centraal, volop privacy, nagenoeg geen onderhoud en zo’n te gekke veranda, zo kan BBQ’en straks zomaar je nieuwe hobby zijn.

More
Less

Facts

Bouwjaar

1930

Inhoud

315 m3

Perceel

165 m2

Tuin

60 m2
zuidoost

Woonoppervlak

90 m2

Location

Op < 5 min. van de Groote Markt, handig!

Middelbare school

2 straten verderop, in de Lyceumstraat!

Food & drinks

Wij zijn al fan van het ijs van THIJS

Basisschool

De Franciscusschool, een bijna buurman

Supermarkt

Jumbo&AH bezorgen, lekker makkelijk ;-)!

OV

In minder dan 5 min zit jij in de trein!

Mediadesk

Timeline

 • 1925

  Het oude stratenplan

  Bij de tekst ‘beschikbaar bouwterrein van de Algemene Armstraat’ gaan ze gebouwd worden!

 • 1930

  Gebouwd als huisvesting voor de arbeiders…

  …die werkten in de fabrieken van de op dat moment florerende textielindustrie

 • 1975

  Althans dat gokken we aan de hand van de auto’s in het straatbeeld

  Blijft een charmant shot toch?

 • 2008

  De typische jaren ’80 elementen gaan de woonkamer uit!

  En maken plaats voor die hippe frisse woonstijl van nu

 • 2008

  Zoek de verschillen ;-)

  Hier laat je de chefkok in je shinen!

 • 2012

  Het jaar van de tuin…

  ...en ook hier hoeven we geen woorden toe te voegen aan de foto’s!

 • 2017

  Dit is wat we noemen een échte veranda!

  #genieten van de laatste zonnestralen na een lange dag! 

Energie

Energielabel

G

Isolatie

vloerisolatie, dubbel glas

Warm water

cv ketel
Remeha HR combiketel
lease

Verwarming

cv ketel