Haerstraat 127

Oldenzaal

€ 800.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Dit is een buitenkans, en dat in alle opzichten!

Op één van de mooiste locaties in Twente ligt dit hoekperceel van maar liefst meer dan 7200 m². Gelegen op de stuwwal en omgeven door landgoederen als De Haer en Kalheupink. Hier gaat het groen over naar het woongebied met villa’s en historische bebouwing, hier woon je aan de prachtige Haerstraat in Oldenzaal.

De stuwwal is een gebied dat zich kenmerkt door een sterk variërend reliëf waarvan de oorzaak is te herleiden aan de voorlaatste IJstijd. Een oorsprong van misschien wel 200.000 jaar geleden en daar woon je dan op 58 meter boven NAP. Hoe bijzonder kan geschiedenis zijn als het de basis is voor vandaag: het bestemmingsplan ‘Haerstraat 127-129’.

Want je kunt kiezen: het bestaande woonhuis renoveren of een nieuwe villa bouwen.

Bestaande woonhuis:
Gebouwd in 1978 en direct goed voor 210 m² woonoppervlak. Kenmerkend zijn de vide, living met separaat woon- en eetgedeelte, inpandige garage en 4 slaapkamers met plafonds tot in de nok. Maar meer hebben we niet te vertellen, want nieuwbouw is hier een ultieme kans.

Nieuwbouw:
Het bestemmingsplan ‘Haerstraat 127-129’ voorziet in 2 woonpercelen welke uiteraard landschappelijk worden ingepast. Dit betekent onder andere dat de weide langs de Kalheupinklaan en Haerstraat behouden zal blijven en dat de toegang zal plaatsvinden via de bestaande inrit op de Haerstraat. Middels nieuwe erfbeplanting zal een scheiding tussen de erven van beide villa’s worden gecreëerd.
De architectuur dient te bestaan uit eenvoudige vormen, overstekkende daken en wisselend materiaalgebruik. Wij verkopen nummer 127 waarvan de inhoud ca. 1250 m³ betreft en er zal sprake zijn van een bepaalde synergie tussen de villa’s. De villa nummer 129 is ontworpen door studio Marco van Veldhuizen en om deze reden geven we je een impressie van het mogelijke ontwerp voor nummer 127. Dit is slechts een idee, want het staat je vrij om met een eigen architect jouw droomhuis te ontwerpen, passend binnen het bestemmingsplan. Het volledige bestemmingsplan is vindbaar op de site van de gemeente Oldenzaal en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Terug naar de stuwwal:
De glooiing van de stuwwal loopt door in het bos, zie jij je straks al een wandeling maken langs de 3-eilandjes, door de Engelse tuin of wat te denken van de Wijnbergen. En dat letterlijk naast jouw huis! Onze makelaar Richard Schasfoort vertelt je graag meer over deze parel in Twente.

More
Less

Facts

Bouwjaar

1978

Inhoud

725 m3

Perceel

7720 m2

Tuin

Woonoppervlak

210 m2

Location

In het groen

Middelbare school

TCC Carmel

Food & drinks

City centre < 1000 m

Basisschool

dat wordt kiezen

Supermarkt

on your way home

OV

Ook dichtbij, trein- en busstation

Timeline

 • 1922

  Plangebied op kaart

  Het open gebied was groter en bestond waarschijnlijk deels uit bouwland en deels uit grasland. 

 • 2018

  Visiekaart

  Ruimtelijke invulling voor 2 nieuwe woningen welke qua architectuur en uitstraling een moderne vertaling van de bebouwing in de landgoederenzonde kunnen zijn.

 • 2018

  Ontwerp landschappelijke inpassing

  Visualisatie van de mogelijke nieuwbouw.

 • 2018

  Ruimtelijke uitgangspunten

  Zichtlijnen vanaf bestaande wegen en het landgoed Kalheupink.

Energie

Energielabel

Isolatie

gedeeltelijk dubbel glas

Warm water

c.v.-ketel

Verwarming