Haerstraat 129

Oldenzaal

€ 1.250.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Dit is een buitenkans, en dat in alle opzichten!

Op één van de mooiste locaties in Twente ligt dit bouwperceel van maar liefst circa 8.291 m² met de mogelijkheid om aangrenzende grond te verkrijgen tot een totaal van 16.707 m². Gelegen op de stuwwal en omgeven door landgoederen als De Haer en Kalheupink, waar het groen overgaat naar het woongebied met villa’s en historische bebouwing. Hier woon je aan de prachtige Haerstraat in Oldenzaal.

De stuwwal is een gebied dat zich kenmerkt door een sterk variërend reliëf waarvan de oorzaak is te herleiden aan de voorlaatste IJstijd. Een oorsprong van misschien wel 200.000 jaar geleden en daar woon je dan op 58 meter boven NAP. Hoe bijzonder kan geschiedenis zijn als het de basis is voor vandaag: het bestemmingsplan ‘Haerstraat 127-129’.

Het bestemmingsplan ‘Haerstraat 127-129’ voorziet in 2 woonpercelen welke uiteraard landschappelijk worden ingepast. Dit betekent onder andere dat de weide langs de Kalheupinklaan en Haerstraat behouden zal blijven en dat de toegang zal plaatsvinden via de bestaande inrit op de Haerstraat. Middels nieuwe erfbeplanting zal een scheiding tussen de erven van beide villa’s worden gecreëerd.

De architectuur dient te bestaan uit eenvoudige vormen, overstekkende daken en wisselend materiaalgebruik. Wij verkopen nummer 129 waarbij een inhoud mag worden gecreëerd tot maar liefst 2.500 m³ en er zal sprake zijn van een bepaalde synergie tussen de villa’s. De villa nummer 129 is ontworpen door studio Marco van Veldhuizen en omvat een gedetailleerd ontwerp. Dit is slechts een idee, want het staat je vrij om met een eigen architect jouw droomhuis te ontwerpen, passend binnen het bestemmingsplan. Het volledige bestemmingsplan is vindbaar op de site van de gemeente Oldenzaal en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Terug naar de stuwwal:
De glooiing van de stuwwal loopt door in het bos, zie jij je straks al een wandeling maken langs de 3-eilandjes, door de Engelse tuin of wat te denken van de Wijnbergen. En dat letterlijk naast jouw huis! Onze makelaar Richard Schasfoort vertelt je graag meer over deze parel in Twente.

Facts:
• Het bestemmingsplan is onherroepelijk. Alles is voor je geregeld, van bodem, flora en fauna, landschappelijke inpassing, beeldkwaliteitsplan, mogelijk ontwerp tot exploitatie met de gemeente Oldenzaal
• De bouw van de villa Haerstraat 127 te Oldenzaal is gestart, je nieuwe buren
• Gezamenlijke oprijlaan 127 – 129, ingang bomenlaan Haerstraat
• Tot 200 m² zijn bijgebouwen als een riante garage / overdekte stalling auto’s mogelijk
• De aangrenzende percelen tot de Scholte Grevinkhoflaan zijn samen groot 8.416 m² waarop tevens de bouw van een schuur is toegestaan. Wij bieden de optie om vermelde grond bij te kopen tegen een koopsom van € 250.000 k.k.

Dit plan voorziet in klasse met respect voor de landelijke inpassing. Elementen als ruimte, privacy en unieke vergezichten over je eigen weide zijn gegarandeerd met een directe aansluiting op de Engelse tuin en aangrenzende natuurgebieden als de Wilmersberg. Dit is wegdromen en genieten van de natuur, elke dag opnieuw!

More
Less

Facts

Bouwjaar

0

Inhoud

0 m3

Perceel

8753 m2

Tuin

0

Woonoppervlak

0 m2

Location

In het groen

Middelbare school

TCC Carmel

Food & drinks

City centre < 1000 m

Basisschool

Dat wordt kiezen

Supermarkt

On your way home

OV

Ook dichtbij, trein- en busstation

Mediadesk

Timeline

 • 1922

  Plangebied op kaart

  Het open gebied was veel groter en bestond deels uit bouw- en deels grasland. Zichtbaar is ook een pad dat de verbinding vormde tussen de boerderij en de bebouwing van het landgoed Kalheupink

 • 2018

  Visiekaart

  Ruimtelijke invulling voor 2 nieuwe woningen welke qua architectuur en uitstraling een moderne vertaling van de bebouwing in de landgoederenzonde kunnen zijn

 • 2018

  Ontwerp landschappelijke inpassing

  Visualisatie van de mogelijke nieuwbouw

 • 2018

  Ruimtelijke uitgangspunten

  Zichtlijnen vanaf bestaande wegen en het landgoed Kalheupink

 • 2019

  Direct naast de deur

  De straat over

Energie

Energielabel

Isolatie

Warm waterVerwarming