Scholtenhoeklaan 14

Oldenzaal

€ 369.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Dit statige halfvrijstaande woonhuis is o.a. aan de tuinzijde uitgebouwd, heeft een oprit voor meerdere auto’s, carport en verlengde garage. Het perceel heeft een grootte van 428 m2 en je kijkt volledig vrij weg in de zonnige tuin welke is gelegen op het zuidwesten.

Hier gaat het woongebied met villa’s en historische bebouwing over naar het groen, hier woon je aan de fraaie Scholtenhoeklaan in Oldenzaal. Kenmerkend is de karakteristieke uitstraling van de herenhuizen in deze straat en dan de doorloop naar de Engelse tuin, tennisclub Ready en aangrenzende landgoederen als Kalheupink en De Wilmersberg. Rustig wonen en toch bijzonder dicht bij het centrum van de stad!

Welkom
De voordeur bevindt zich aan opritzijde in de basis aanbouw met 2e kap. Entree met provisiekelder, vrijdragend toilet, bijkeuken met wasruimte en deur naar het overdekte terras. Vanuit de entree kun je kiezen voor de toegang naar de keuken met aanbouw aan achterzijde of woonkamer aan voorzijde. De L-vormige woonkamer biedt zicht op straat, heeft een extra zijraam en de sprong in de voorgevel geeft extra cachet. De schouw met houtkachel biedt extra sfeer in de wintermaanden, maar het is ook uitstekend vertoeven in de uitgebouwde woonkeuken aan tuinzijde. Glas over de volle breedte en deze zonzijde laat je heerlijk genieten van het uitzicht op de tuin en achterliggende hoge bomen. Tuindeur naar terras, open keuken met U-vormige keukenunit en composiet blad.

Boven
Vanuit de trap heb je toegang tot de 3e slaapkamer boven de uitbouw, daarnaast is deze kamer ideaal om te gebruiken als een werkkamer. Overloop, separaat toilet, 2 slaapkamers (voorheen 3). De slaapkamer aan tuinzijde is heerlijk ruim en voorzien van een vaste schuifkast. Badkamer 1 heeft een doucheruimte met wastafel, badkamer 2 heeft een ligbad, bidet en wastafel met meubel.
Middels de vlizotrap kom je op de 2e verdieping met ook hier een betonvloer en vaste kasten. Zijgevelraam, Velux dakraam en bijzonder is de dakkapel met zicht over de achterliggende tuinen en uitzicht op de torens van Oldenzaal als de Hofkerk, Plechelmustoren en Watertoren.

Buiten
Het terras is voorzien van een zonnescherm en plavuizen welke overgaan in het gazon met aangrenzend de ruime garage, aangebouwde hobbyruimte met souterrain en vrijstaande schuur. Dit is genieten van vergezichten!

Omgeving
De glooiing van de stuwwal Haerstraat – Kalheupinklaan loopt door in het bos van waar je een heerlijke wandeling kunt maken langs de 3 eilandjes of door de Engelse tuin richting de Wijnbergen. De natuur is bij dit woonhuis ongetwijfeld onderdeel van plezierig wonen. Onze makelaar Richard Schasfoort vertelt je graag meer over de kwaliteiten van deze plek!

More
Less

Facts

Bouwjaar

1954

Inhoud

418 m3

Perceel

428 m2

Tuin

170 m2
zuidwest

Woonoppervlak

126 m2

Location

Naast de Engelse tuin

Middelbare school

TCC Carmel 12 min fietsen

Food & drinks

Wilmersberg of toch het centrum?

Basisschool

10 min

Supermarkt

Kies maar

OV

Bus 62-64-66 of direct het NS station

Mediadesk

Timeline

 • 1971

  Garage

  Uitbreiding

 • 1989

  Woonhuis

  Uitbreiding tuinzijde

 • 2017

  Winter

  Omgeving Wilmersberg

 • 2018

  De Engelse tuin

  Parkachtige omgeving om de hoek

 • 2019

  Jaarlijks Future toernooi

  Top tennis en gezelligheid bij Tennisclub Ready

Energie

Energielabel

E

Isolatie

dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas

Warm water

cv ketel
Nefit Topline HR
eigendom

Verwarming

cv ketel