Sparstraat 59

Oldenzaal

€ 435.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Romantisch is zonder twijfel de beste omschrijving voor dit huis. Dat begint al bij het inrijden van de straat. De Sparstraat, zo’n typisch jaren ’30 straat aan de rand van het centrum, waar je door de karakteristieke huizen en het klassieke klinkerstraatje het gevoel van toen weer even herbeleefd.

Laat je verleiden door dit charmante huis op nummer 59. Een sfeervolle uitstraling, waar naast de voordeur, boven de gemetselde plantenbak, direct al zo’n glas-in-lood raampje schittert. En lopen we langs de erker, via de achterom de achtertuin in, dan ligt daar en tuin van zo’n 200 vierkante meter op jou te wachten.

Zoveel liefde als het huis uitstraalt, zoveel liefde hebben de eigenaren - door welke familie het sinds jaar en dag bewoond is - het gegeven. Een huis waar je uiteraard heel fijn kan wonen, maar waar het ook denkbaar is dat je eerst flink wilt verbouwen. Wat dat betreft is er van alles mogelijk.

Op naar binnen
Welkom in de hal, waar het hoekraam met glas-in-lood direct een passende entree geeft. Er is ruimte voor de jassen en de trap naar boven met daaronder toegang tot de voorraadkelder. Een uitnodigende paneeldeur, uiteraard weer met glas-in-lood, leidt je naar de keuken.

Een keurige keuken, we kunnen niet anders zeggen, en terwijl je staat te koken kun je door het extra raam zelfs op straat een oogje in het zeil houden. Handig is ook de berging, die direct aan de keuken grenst en vanwaar je direct de tuin inloopt. Dit is de ruimte waar ook de wasmachine staat en waar de ruime toiletruimte zich bevind.

Terug naar de keuken, die in open verbinding staat met de woonkamer. De woonkamer is opgedeeld in een zit- en eethoek, die wordt geschieden door een gezellige open haard. ’s Winters droom je hier even weg onder het genot van een knisperend haardvuurtje en ’s zomers zijn het tuindeuren die je hier even lekker open gooit: gezellige avonden gegarandeerd.

De trap naar boven
Waar we komen op de overloop. Ook hier komen die charmante elementen van toen weer terug. Een zijraampje (waar we stiekem dat glas-in-lood toch een beetje missen), de hoge plinten, het authentieke beleg en de paneeldeuren met houten greepjes. Op de eerste verdieping beschik je over drie slaapkamers van grootte. Op de plek waar vroeger een extra kamer zat, zit nu de badkamer mét stoomcabine, wastafel met meubel, toilet en elektrische vloerverwarming.

Via een steile, typische jaren ’30 trap naar de zolder
De houten balken zijn hier in het zicht, bergruimte is er genoeg, de c.v.-ketel is hier opgesteld en aan de achterkant is er nog een extra zolderkamer.

Terug naar de achtertuin
Hoe onwijs gezellig is deze aangelegd. Direct aan het huis is er het terras, met een elektrisch zonnescherm en waar die grote tuintafel zeker kan staan. Lopen we verder de achtertuin in, over ‘de groene loper’, dan komen we bij het zonnigste plekje van de tuin. Een schommelstoel staat op het zonneterras al op je te wachten, of maak het nóg gezelliger in het knus ingerichte tuinhuisje.

En, ben je overtuigd? Of ben je zelfs al een beetje in de wolken van dit charmante huis? We zien je snel @HOME!

More
Less

Facts

Bouwjaar

1928

Inhoud

430 m3

Perceel

319 m2

Tuin

198 m2
noordoost

Woonoppervlak

110 m2

Location

Zo’n kenmerkende jaren’30 centrum straat

Middelbare school

TCC Lyceumstraat is vlakbij

Food & drinks

Wandel even het gezellige centrum in!

Basisschool

Franciscusschool of verbouwde Nutsschool

Supermarkt

Kies maar: AH, Jumbo, Aldi of Lidl

OV

Fietsend slechts 3 min. naar het station

Mediadesk

Timeline

 • 1931

  Originele blauwdruks

  Het ontwerp is klaar, 12 woningen worden gebouwd aan de Sparstraat, type A of B, in rode of in gele steen

 • 1943

  Sparstraat in die tijd

  Terug in de tijd, maar aan het straatbeeld is hier niet veel veranderd

 • 1987

  De verbouwing

  De voor- en achterkamer worden één, de schouw met open haard wordt geplaatst en waar vroeger de kleinste kamer zat, zit nu de badkamer 

 • 2022

  Jouw tijd!

  De sleutel wordt doorgegeven, we zoeken iemand die net zo in de wolken is van dit huis als de huidige eigenaren. Hoe ga jij deze timeline verder invullen?  

Energie

Energielabel

G

Isolatie

gedeeltelijk dubbel glas, hr glas

Warm water

cv ketel
AWB HR combiketel
eigendom

Verwarming

cv ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk