Weversweg 18

Hengelo

€ 260.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Back in time | We gaan terug naar het jaar 1918. In dat jaar werden deze huizen aan de Weversweg gebouwd. Het nieuwe ontwerp van Karel Muller komt tot leven, een uitbreiding van het eerste gedeelte van Tuindorp ’t Lansink. Later wordt de wijk rondom het Tuindorpbad verder ontwikkeld. Een huis met historie, dat kunnen we wel stellen.

Ambachtelijk | Dat intieme gevoel uit die jaren is nog steeds voelbaar. Dat begint al bij het inrijden van dit straatje. Een smalle straat tussen de hoge bomen, waar de gebakken waaltjes direct dat ambachtelijke gevoel geven. Via het hekje met opnieuw zo’n klinkerpad kloppen we hier aan. Spiek je al even door de ramen? Dan zal het je opvallen: nagenoeg overal dubbel glas.

Sfeermaker | Stap binnen en ervaar een en al sfeer. Wonen anno nu met een duidelijke knipoog naar de tijd van toen. Dat start in het halletje en gaat door naar de living. Hoge plafonds, paneeldeuren en grote ramen met lijsten onder de venterbank. Een moderne touch (2021) is gegeven door gladde muren, een hoge plint en een strakke laminaatvloer met daaronder vloerverwarming. De schouw met gashaard maken het hier helemaal af.

Less is more | Hoewel de ruimtes in dit huis niet supergroot zijn, is er wel volop gedacht aan efficiëntie. Zo is dit huis aan de achterkant uitgebouwd. De keuken (2019) - die is voorzien van alle inbouwapparatuur die je maar wenst - is hierdoor extra lang en zo nog meer kastruimte. Ook de toilet en aangrenzende kast met wasmachine zijn hier een gegarandeerd succes!

Onder de kap | De verdieping telt 3 kamers. De slaapkamers zijn strak afgewerkt en de kamer aan de voorkant heeft een dakkapel. In de derde kamer vind je een heuse inloopkast, waar de oorspronkelijk vloerdelen de show stelen. De superstrakke badkamer (2021) is voorzien van een inloopdouche met glazen douchewand en wastafel met meubel. Wel zo fijn!

Fantastisch decor | Van alles is al gedaan aan dit huis, toch mag je in de achtertuin je groene vingers laten werken. Maak hiervan je eigen tuin(dorp). De tuinschuur is perfect als opslag en via de poort aan de achterkant kun je gemakkelijk achterom met de fiets. Ideaal, want zo fiets je gemakkelijk weg naar de terrassen, winkels of de (super)markt! Heerlijk wonen met alles wat je nodig hebt, een perfecte combi. Oude tijden herleven, maar dan wel met moderne hedendaagse twist. Wij houden ervan!

More
Less

Facts

Bouwjaar

1918

Inhoud

290 m3

Perceel

155 m2

Tuin

44 m2
noord

Woonoppervlak

75 m2

Location

Charmant wonen op Tuindorp ‘t Lansink

Middelbare school

De keuze is reuze in Hengelo!

Food & drinks

Hotel-Restaurant ’t Lansink

Basisschool

Gewoon op loopafstand

Supermarkt

Loop de stad in: 1,5 km

OV

Station dichtbij & bushalte om de hoek

Mediadesk

Timeline

 • 1918

  Bouwaanvraag

  8 woningen aan de Weversweg, een uitbreiding van de wijk

 • 1918

  Blauwdruktekening

  Een ontwerp van de bekende Karel Muller

 • 2019

  Keuken geplaatst

  De keuken is in 2019 nieuw geplaatst

 • 2021

  Modern touch

  De begane grond is verbouwd met vloerverwarming, een strakke laminaatvloer, gladde wanden en een hoge plint

 • 2021

  Badkamer

  Een moderne badkamer. Enjoy!

Energie

Energielabel

D

Isolatie

dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, grotendeels dubbelglas

Warm water

cv ketel
Nefit ProLine CW5
eigendom

Verwarming

cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk, gashaard