Zuidwal 22

Oldenzaal

€ 275.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Hey beauty! Al bij eerste aanblik spat het ultieme jaren ’30 gevoel eraf. Een charmante voorgevel en de mansarde kap met dakkapellen. Laat het even op je inwerken voor we naar binnengaan en dat gevoel van #sfeervol wonen verder wordt onderstreept. Draai je nog wel even om voor het uitzicht. Yes, dit is wonen aan het Singelpark, hét stadspark rondom de binnenstad van Oldenzaal. Vrijheid gegarandeerd en kijk je langs alle hoge bomen, dan kan je ‘m zien staan; de Plechelmustoren op slechts 300 meter afstand van jouw huis!

Binnen gaat de beleving verder. 100 jaar wordt hier al gewoond en zo heeft het huis al heel wat doorstaan. Met hart en ziel is geklust en veranderd om er het comfort anno nu te geven. Zo zijn de gevels en indelingen onder handen genomen en in 2007 is er een uitbouw geplaatst, waardoor zowaar een woonkeuken is ontstaan. Eigenlijk heb je dus een steeds vernieuwd huis, maar dan wel bomvol historie en met die charmante uitstraling die past bij het oorspronkelijk bouwjaar!

Een passende binnenkomer
Direct aan de stoep is de voordeur met glas-in-lood die gelijk weer passend is bij de uitstraling van het huis. In de hal ligt een tegelvloer en de hoge plafonds vallen direct op. Snel gaan we door naar de keuken, onze favoriet.

Wat een heerlijke ruimte! Het licht valt binnen door een grote lichtstraat en weer die charmante glas-in-lood ramen. De keuken zelf is ietwat gedateerd. De tegelvloer in de uitbouw is voorzien van vloerverwarming en door de uitslaande deuren naar de veranda is er verbinding met de tuin en de wasruimte in de aanbouw.

Sfeervol, dat is de woonkamer. Het uitzicht hier is absoluut uniek en de eiken houten parketvloer in combi met de schouw met open haard (thans niet in gebruik) geven de kamer warmte. Ook aan praktische zaken is gedacht; bergruimte heb je in de kelder onder de keuken en in het halletje waaraan de toiletruimte zich bevind.

Onder de kap
Aan de overloop heb je toegang tot 3 slaapkamers. Kamers met mooie afmetingen en alle 3 hebben ze een dakkapel met kunststof draai-kiepramen. De badkamer is ook zeker niet klein en hier beschik je over een douchehoek, 2 wastafels, een vrijdragend toilet en ook weer die dakkapel. Via een vlizotrap bereik je de zolder met hoogte in de nok en opnieuw veel bergruimte.

Nieuwe lievelingsplek
Waar je aan de voorkant vooral kunt genieten van alle #benefits van de bruisende binnenstad van Oldenzaal, kan je in de achtertuin juist genieten in alle rust. Veel privacy en altijd wel een plekje in de zon. Start je dag in de ochtend onder de veranda, waar je geniet van een kop koffie. In de middag op het zonneterras, tussen alle planten in de borders. Of onder de overkapping, waar je een glimp van de avondzon meepakt. Dolgelukkig wordt de hobbyist van de schuur naast de overkapping. Kies ‘m maar uit, jouw nieuwe lievelingsplek!

More
Less

Facts

Bouwjaar

1920

Inhoud

410 m3

Perceel

190 m2

Tuin

67 m2
oost

Woonoppervlak

104 m2

Location

Hier beleef je Oldenzaal op z’n best!

Middelbare school

3 locaties Twents Carmel College

Food & drinks

De binnenstad bruist van de gezelligheid

Basisschool

De keuze is reuze in Oldenzaal

Supermarkt

AH, Lidl en Aldi: allemaal dichtbij

OV

Pak de fiets naar Station Oldenzaal

Meet the neighbours

Mediadesk

Timeline

 • 1950

  ‘Verbouwingplan’

  Een nieuwe voorgevel en indeling op de begane grond

 • 1950

  Luchtfoto

  Zeker 70 jaar geleden, de omgeving zag er toen nog heel anders uit; met huizen op de plek waar nu het Singelpark zit.

 • 2007

  Uitbouw

  Op stijlvolle wijze is de achterkant uitgebouwd. Een woonkeuken is ontstaan.

 • 2016

  Tuinverbouwing

  De tuin hebben we onder handen genomen. Weinig onderhoud, maar toch lekker groen!

 • 2022

  Renovatie dakkappelen

  De dakkappelen zijn voorzien van kunststof kozijnen

 • 2023

  Jouw jaar!

  Meer dan 100 jaar wordt hier al gewoond en zo heeft het huis heel wat doorstaan. Een verbouwing groot of klein, geef jij ‘m die update voor de komende jaren?

Energie

Energielabel

E

Isolatie

voorzetramen, grotendeels dubbelglas, hr glas

Warm water

cv ketel
Vaillant HR combiketel
eigendom

Verwarming

cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk