Kastanjestraat 45

Oldenzaal

€ 289.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Love, love, love
Op het eerste gezicht en daarna elke dag weer bij thuiskomst. Klein, maar oh zo charmant. Dit is niet de afmeting voor de tuin, die is maat XXL. Hier komen de zomerkriebels gelijk naar boven. Happy vibes aan de Kastanjestraat 45!

Terug naar hoe het ooit begon
Op het oude stratenplan van Oldenzaal uit 1924 is te lezen bij deze plek: ‘beschikbaar bouwterrein van de Algemeene Armstaat’, het woord Algemeene zal waarschijnlijk een verwijzing zijn naar ter algemeen nut en de term Armstaat? Vermoedelijk doelend op het feit dat deze woningen destijds niet voor de rijken werden gebouwd, maar voor de arbeiders. Dit is zo’n typische arbeiderswoning in een arbeiderswijk welke werden gerealiseerd rondom de fabrieken gelieerd aan de textielindustrie en ook Oldenzaal was rond de jaren ’30, de bouwperiode van dit huis, zo’n florerende stad!

100 jaar, een huis met een verhaal
De tijd heeft hier niet stil gestaan. Geklust, dat is er! Zo heeft het de stijl van nu en is er ver- en bijgebouwd. Met een keuken, waar wij de ontbijtbar al bestempeld hebben als een van jouw favoriete plekken straks. Een bijkeuken, een altijd handige musthave. De badkamer boven in de look zoals we hem vandaag de dag graag zien. En is het recentste pronkstuk van de klusprojecten de tuin. Heel veel privacy en een ongekende diepte zijn hier in straat (bijna) de standaard. Maar deze overklast alles, elke hoek, elk zitje, de grote nieuwe schuur, het klopt. Ontbijten rond de olijfboom, borrelen onder de veranda, need we say more?

Attentie, attentie
Voor degene met een lifestyle waarbij net dat beetje gemak gewenst is. Niet veel wil doen, wil genieten van een compact huis dat af is en waar alles in zit. En waar je gewoon gelijk een housewarmingsfeest in tuin geeft die zonder twijfel jaloersmakende blikken zal doen ontstaan.

More
Less

Facts

Bouwjaar

1928

Inhoud

219 m3

Perceel

121 m2

Tuin

57 m2
noordoost

Woonoppervlak

70 m2

Location

Op < 5 min. van de Groote Markt, handig!

Middelbare school

2 straten verderop, in de Lyceumstraat!

Food & drinks

Zoete Kruimels voor zoet dromen ;-)

Basisschool

De Franciscusschool, een bijna buurman

Supermarkt

Kies voor gemak, lekker laten bezorgen!

OV

In minder dan 5 min zit jij in de trein!

Mediadesk

Timeline

 • 1925

  Het oude stratenplan

  Bij de tekst ‘beschikbaar bouwterrein van de Algemene Armstraat’ gaan ze gebouwd worden

 • 2016

  Zoek de verschillen ;-)

  Van ietwat saai, naar de look van nu!

 • 2020

  Kom maar door met al die spullen

  Nu een degelijke schuur mét veranda

 • 2020

  Zucht….wij zijn verliefd

  Oef, wat een sfeertje nu!

Energie

Energielabel

A

Isolatie

grotendeels dubbelglas

Warm water

cv ketel
Remeha HR combiketel
eigendom

Verwarming

cv ketel